Decembar 2019

Promocija knjige ATENTATI NA TITA – mitovi ili istina

Autora Rajka Radjenovića

održana je 3.12.2019 godine u Udruzenju penzionera Saveznog MUP-a – Beograd

Autor Rajko Radjenovic, član Udruženja penzionera Saveznog MUP-a, neposredno je odgovarao za organizaciju poslova obezbedjenja odredjenih ličnosti i delegacija od 1965 do 1991 godine u okviru Službe državne bezbednosti Saveznog SUP-a bivše Jugoslavije.

Napisao je više knjiga iz oblasti bezbednosti i bezbednosne zastite lićnosti i objekata.


Na poziv autora promociji su prisustvovali i predstavnici BEOGRADSKOG POKRETA TREĆEG DOBA DORĆOLIJADA

*        *       *

Knjiga ATENTATI NA TITA je pobudila veliko interesovanje u javnosti, a na promociji nije bilo mesta za sve koji su zeleli da joj prisustvuju.

Književno veče i promociju znalački je, ispred Komisije za društvene delatnosti Udruženja, vodio Radiša Blagojević - književnik, koji je dao i uvodnu reč.

O knjizi su bliže iscrpno  govorili recenzenti Prof. dr Andreja Savić,

Josip Joška Broz i Milenko Miša Todović.

Autor Rajko Rađenović je govorio o tome kako je nastala ova knjiga uz dugogodišnje proučavanje dokumentacije i sopstvene iskustvene beleške. Toplo se zahvalio svima koji su se u velikom broju odazvali da prisustvuju ovoj promociji.

 

Knjiga je štampana na 496 strana sa ilustracijama u izdanju Kreativne knjige – Beograd.

Knjiga pored uvodnog dela sadrži IV dela sa prilozima:

I deo: Planirani, pokušani i izvršeni atentati na Tita u periodu od izbora za Generalnog sekretara KPJ 1937 do kraja II svetskog rata.

II deo: Sovjetski atentati na predsednika Tita u periodu posle donošenja Rezolucije IB-a (planirani, pokušani i izvršeni)

III deo: Stranoobaveštajno-emigrantski planirani, pokušani i izvršeni atentati na predsednika Tita u eriodu od kraja II svetskog rata do 1980 godine

IV deo: Planirani i ’’pokušani’’ atentati na predsednika Tita prilikom poseta SAD i Kanadi i nekim zamljama Latinske Amerike

==============================================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Obeležen značajan jubilej - 40 godišnjica osnivanja i rada Udruženja penzionera Banke Poštanske štedionice

Svečana sednica Skupštine Udruženja Banke Poštanske štedionice i proslava 40 godišnjice osnivanja i rada organizovana je u Domu vojske Srbije u Beogradu 1. novembra 2019.

Predsednica Udruženja penzionera Banke poštanske štedionice Svetlana Ilic – Ceca, otvarajući svečanu Skupštinu Udruženja, istakla je veliki značaj i uspešnu aktivnost ovog Udruženja u proteklom dugogodišnjem periodu. Toplim rečima je pozdravila sve članove i goste čestitajući im značajan Jubilej Udruženja koje je osnovano na Svetski dan štednje 31. oktobra 1979 godine. Posebno je naglasila izvanrednu saradnju sa rukovodstvom matične kuće koje pruža veliku podršku svim aktivnostima u interesu članstva.

 Pozdravila je prisustvo Predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojana Kekića, zatim Predsedika Saveza penzionera Srbije i Predsednika Pokreta trećeg doba Srbije Prof. dr Andreju Savića; Predsednika Gradskog odbora penzionera Beograda i Predsednika Izvršnog odbora Pokreta trečeg doba Srbije Vasilija Belobrkovića; i Predsednika Beogradskog pokreta trećeg doba Dorćolijada Dušana Maksimovića, prof.

 Prijateljima i članovima Udruženja uručene su zahvalnice i pokloni za doprinos i dugogodišnju saradnju.

Istovremeno, Udruženju penzionera Banke poštanska štedionica je uručena zahvalnica Beogradskog pokreta trećeg doba Dorćolijada za višegodišnju uspešnu saradnju u zajedničkim projektima u oblasti sportsko rekreativnih, kulturno umetničkih i drugih društvenih aktivnosti.

 

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić, koji je uvek uz svoje penzionere, čestitao je penzionerima 40 godišnjicu osnivanja i rada i podsetio je da je Banka Poštanska štedionica osnovana 1921 godine, da ima dugu i bogatu tradiciju i da uskoro počinju pripeme za svečano obeležavajnje 100 godišnjice uspešnog rada. Pozvao je da se i Udruženje penzionera Banke poštanska štedionica uključi u ovu proslavu.Takodje je najavio da će ubuduće članovi Udruženja penzionera uz rodjendansku dobijati i novčanu čestitku.

Prigodnim rečima podrške izuzetno uspešnim aktivnostima ovog granskog Udruženja penzionera jubilej su čestitali i Predsednik Saveza penzionera Srbije Prof. dr. Andreja Savić, Predsednik Gradskog odbora penzionera Beograda Vasilije Belobrković i Predsednik Beogradskog pokreta trećeg doba Dorćolijada Dušan Maksimović, prof.

Uz prisustvo preko 300 članova održana je Svečana sednica Skupštine Udruženja, na kojoj su sumirani uspešni rezultati u protekloj godini, a zatim je nastavljena proslava uz veselo druženje.    

 

Članovi Udruženja penzionera Banke poštanska štedionica ponosni su na osvojeno prvo mesto u fudbalu i pehar Dorćolijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba 15. Juna 2019 godine na stadionu FK. Dorćol u Beogradu.

==============================================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Potkategorije

Izložbe

Edukacija

© 2019 Flex. All Rights Reserved. Powered by Aplikko