PREUZETO SA SAJTA www.sapens.rs

juni 2020

Банка „Поштанска штедионица“ и „Дунав осигурање“ уручили

Савезу пензионера Србије

 

 Возило су уручили Наташа Марковић, директор пословне мреже Банке „Поштанска штедионица“, и Милош Милановић, члан извршног одбора „Дунав осигурања“, а у име Савеза пензионера Србије кључеве возила примио је Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије. У питању је комби-возило марке фијат, а вредност ове донације износи више од 28.000 евра.
Унапређена сарадња Компаније „Дунав осигурање“ и Савеза пензионера Србије
– С великим задовољством и пијететом данас уручујемо кључеве новог комби-возила фијат дукато, дизел, за превоз 8+1 путника, на коришћење Савезу. Наша жеља је да сарадњу коју Компанија „Дунав“ има са Савезом, коју смо лане крунисали потписивањем протокола о сарадњи, овом донацијом унапредимо и на тај начин обезбедимо комфор и квалитетнију организацију манифестација у окриљу и под покровитељством Савеза. Вредност ове заједничке донације износи око 28.740 евра – рекао је Милош Милановић испред компаније „Дунав осигурање“.

 

– Компанија „Дунав осигурање“ – додао је он – сарађује са 160 удружења пензионера широм Србије с којима су склопљени уговори о колективном животном осигурању, а на тај начин осигурано је више од 170.300 пензионера.

Најчешће су то услуге животног осигурања које укључују ризик од смрти услед болести и несрећног случаја, као и допунско осигурање од последица незгода.

– Тако су најстарији суграђани осигурани по премији односно цени нижој од 500 динара. Граница старости за закључивање полисе је са 66 година подигнута на 70 година – каже Милановић – а ова врста осигурања је доживотна, без искључења у 85. години живота, што је иначе пракса на српском тржишту осигурања – нагласио је Милановић и додао:

Компанија „Дунав осигурање“ се у претходном периоду посебно потрудила да најстаријим члановима друштвене заједнице обезбеди могућност закључења осигурања када год је то неопходно, и то тако што смо директно обилазили наше најстарије чланове и носили полисе осигурања на кућну адресу.
Милановић је рекао да у наредном периоду Компанија „Дунав“ очекује и даље проширење сарадње са Савезом и удружењима пензионера, наставак успешне сарадње с Банком „Поштанска штедионица“, уз континуирану едукацију грађана о предностима осигурања.

Поклон ове две финансијске институције омогућиће Савезу да побољша услове рада и успешније организује своје активности, речено је на данашњој свечаности испред зграде „Поштанске штедионице“ у Београду.

Поклон је знак захвалности за дугогодишњу верност пензионера Банци „Поштанска штедионица“.

Директорка пословне мреже Банке „Поштанска штедионица“ Наташа Марковић подсетила је да је у децембру прошле године потписан протокол о сарадњи „Поштанске штедионице“ и „Дунава“ са Савезом пензионера Србије.

Портфолио Банке у највећој мери чине управо најстарији суграђани којима је, каже Марковић, у протеклом периоду трајања ванредног стања Банка олакшала достављање пензија и на кућне адресе, као и исплату једнократне помоћи државе.

Милановић је рекао да у наредном периоду Компанија „Дунав“ очекује и даље проширење сарадње са Савезом и удружењима пензионера, наставак успешне сарадње с Банком „Поштанска штедионица“, уз континуирану едукацију грађана о предностима осигурања.

– Ова сарадња нимало није изненађујућа, Компанија „Дунав осигурање“ је наш стратешки партнер дуги низ година, а пензионери, као наши највернији клијенти, уз нас су свих ових година – каже Марковић додајући да је данашњи поклон у виду комби-возила само знак захвалности за дугогодишњу верност пензионера тој банци.

Подсећа да је у претходна два-три месеца, док је трајало ванредно стање, Банка поштанска штедионица радила на свих 185 локација у Србији.

У току претходног периода трајања ванредног стања, на адресе пензионера ове банке испоручено је 55.000 вредносних пошиљки укупне вредности од око 1,6 милијарди динара, као и помоћ од 100 евра за оне пензионере који тај новац нису могли да подигну сами.

Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, на свечаном уручењу возила изјавио је да је менаџмент ове две фирме, и Банке „Поштанска штедионица“ и „Дунав осигурања“, препознао значај најстаријих суграђана, јер су, како је он рекао, пензионери међу најзначајнијим клијентима и једне и друге угледне компаније.

– Та моја захвалност, коју ја преносим у име чланства у Савезу пензионера Србије, почетак је једне плодотворније сарадње – изјавио је Савић и додао: Још једном захваљујем донаторима на овом вредном поклону.

===============================================

 

 

 

 

 

 


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

juni 2020

ИЗ ПОЗНАТИХ РАЗЛОГА ТЈ. ЗБОГ ПРОГЛАШЕНЕ ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

БЕОГРAДСКИ ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА ДОРЋОЛИЈАДА

ОБАВЕШТАВА СВЕ СВОЈЕ ЧЛАНОВЕ, ПРИЈАТЕЉЕ, ДОСАДАШЊЕ ВЕРНЕ

УЧЕСНИКЕ И ЉУБИТЕЉЕ СПОРТКО РЕКРЕАТИВНИХ АКТИВНОСТИ ДА ЈЕ

У 2020 ГОДИНИ ОБУСТАВЉЕНО ОДРЖАВАЊЕ

  БЕОГРАДСКЕ МИНИ ОЛИМПИЈАДЕ

ОСМЕ ДОРЋОЛИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА

Напомињемо да је Мини Олимпијада трећег доба БЕОГРАДСКА ДОРЋОЛИЈАДА јавно означена као пример добре праксе у нашој земљи.

Сви заједно ћемо победити ово зло које нас је снашло, пре свега кроз одговорно поштовање, од стране наше генерације преко 65 година старости, одлука државног врха Републике Србије које су засноване на препорукама наших најбољих стручњака у области епидемиологије.

Након укидања ванредног стања 6. маја 2020, као што је познато, у виду препорука и даље су на снази одређене мере опреза, јер је још увек неизвесно како ће се развијати и понашати сама епидемија. Неопходно је и даље пратити стање и као до сада придржавати се свих упутстава и препорука.

Подсећамо вас да је већ традиционална манифестација одржавана, предходних седам година, у месецу јуну на стадиону Фудбалског клуба Дорћол у  Београду који је и ове године био спреман да широм отвори своја врата трећем добу.

У оквиру спортско рекреативног такмичења под мотом ’’у здравом телу - здрав дух’’ реализована су спортско рекреативна такмичења трећег доба у дисциплинама: Пикадо, Фудбал - пенали на мале голове без голмана, Кошарка - слободно бацање лопте у кош и Шах и Боћање.

     Поред тога реализовани су допунски садржаји:

  • Јавни час фитнес вежби у природи, трећег доба и најмлађе популације
  • Традиционалан ДЕЧЈИ МАРАТОН ДОРЋОЛИЈАДЕ НА 20.000 МИЛИМЕТАРА под називом ’’Баке и деке уз бате и секе’`
  • Међугенерацијска ликовна колонија у природи

У последњих седам година кроз београдску манифестацију Дорћолијаде спорта, здравља и културе трећег доба укупно је обухваћено преко 600 екипа, са око 1.800 такмичара уз бројне посетиоце и госте из преко 80 општинских и гранских удружења пензионера, клубова и домова пензионера, друштава трећег доба и старих лица, организација црвеног крста, организација инвалида, геронтолошких центара и других друштава и организација које брину о трећем добу, организују програмске активности, врше њихову едукацију и сл., и др. из Београда и Србије као и гостију ван Србије.

Подсећамо вас да су до сада на манифестацији учествовале  екипе представника општинских и гранских удружења пензионера, друштава трећег доба, домова старих лица, организација инвалида и други као: Стари Град, Врачар, Савски Венац, Палилула, Вождовац, Чукарица, Раковица, Звездара, Нови Београд, Земун, Сурчин, Жарково, Сопот, Младеновац, Удружење пензионера здравствених радника града Београда, Удружење војних пензионера Старог Града и Палилуле, Банке поштанска стедионица, Народне банке Србије, Београдског водовода, ЈАТ-Технике, Клуб пензионера Електродистрибуције Београд, Удружење пензионера Термоелектране Обреновац ``Никола Тесла``, Клуб пензионера Ласте, Удружење пензионера Савезног МУП-а, пензионери Заштите плус, затим Геронтолошки центар града Београда, Геронтолоски домови Бежанијске Косе, Вождовца, Карабурме, општинских центара и клубова старих лица, волонтери трећег доба Црвеног крста, Хуманитарно друштво ‘’Хлеб живота’’, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, Градска организација слепих и слабовидих Београда, Београдски саховски клуб слабовидих ‘’Напредак’’, Градска организација глувих Београда, затим екипе трећег доба и удружења пензионера Новог Сада, Зрењанина, Панчева, Ковачице, Ковина, Новог Бечеја, Инђије, Крагујевца, Покрет трећег доба Ваљева, Клуб за стара лица Параћин, пензионери Великог Градишта, Неготина, Ужица, Сурдулице, Бујановца, Удружење пензионера - књижевника дијаспоре, Завичајно Удружење из Жегара и других удружења, а такође и наши гости – пензионери из Републике Српске, дијаспоре из Шведске и др.

На прошлогодишњој манифестацији спортско рекреативног такмичења трећег доба у 5 дисциплина учествовало је преко 250 учесника – такмичара трећег доба, 50 младих у оквиру традиционалне Међугенерацијске сарадње и преко 100 посетилаца и гостију. Најбољим такмичарима су уручене медаље, а победничким екипама у појединим спортским дисциплинама ПЕХАР ДОРЋОЛИЈАДЕ.

Сви малишани који учествују у Дечјем маратону Дорћолијаде на 20.000 милиметара добијају прве златне медаље у свом животу и надамо се им је то  подстрек за бављењем спортом.

Најбоље пласирани учесници освајају медаље и ПЕХАРЕ ДОРЋОЛИЈАДЕ У ТРАЈНО ВЛАСНИШТВО.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ, ОВИМ  ПУТЕМ, НА СВИМ ТЕЛЕФОНСКИМ ПОЗИВИМА И МЕЈЛОВИМА КОЈИМА СТЕ, И У ДАТИМ УСЛОВИМА, ИЗРАЗИЛИ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ОВОГОДИШЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ – НАШЕГ ФЕСТИВАЛА СПОРТА ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ.

СРДАЧНИ СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНИ ПОЗДРАВИ ИЗ УДРУЖЕЊА - БЕОГРАДСКИ ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА ДОРЋОЛИЈАДА СВИМ НАШИМ ЧЛАНОВИМА, ДОСАДАШЊИМ УЧЕСНИЦИМА ДОРЋОЛИЈАДЕ СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ, ПОСЕТИОЦИМА МАНИФЕСТАЦИЈЕ, НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА, СПОНЗОРИМА И ДОНАТОРИМА И ПОСЕТИОЦИМА НАШЕГ НАЈГЛЕДАНИЈЕГ ВЕБСАЈТА ТРЕЋЕГ ДОБА.

БУДИТЕ НАМ ЗДРАВИ - ВИДИМО СЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ!

 www.dorcolijada.com

        Председник БПТ

  

    Душан Максимовић, проф.

    Гундулићев Венац 41  11000 Београд

    www.dorcolijada.com

    E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Potkategorije

Izložbe

Edukacija

© 2020 Flex. All Rights Reserved. Powered by Aplikko