30.09.2019

САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИЦИМА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ОПШТИНА, ГРАДОВА И ПОКРАЈИНА - ЧЛАНИЦАМА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

У конгресној сали хотела „Цептер“ у Врњачкој Бањи у склопу одржавања 12. Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба, 30.09.2019. године  одржан је Састанак са свим председницима удружења пензионера општина, градова и покрајина, чланицама Савеза пензионера Србије уз присуство бројних представника и других асоцијација пензионера из земље и иностранства.

Скупом је председавао проф. др Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије. Састанку је присуствовало 169 председника удружења пензионера или овлашћених лица и представници других асоцијација пензионера из земље и иностранства (Мађарске, Румуније, Словеније, Северне Македоније, Црне Горе, Републике Српске).

Председник проф. др Савић је присутне информисао о тежишним активностима ново- изабраног руководства Савеза пензионера Србије у предходних пет месеци. Нагласио је да ће тежишне области деловања Савеза у наредном периоду бити:
• Очување и развијање организационе структуре Савеза и пре свега јачање јединства Савеза.
• Ради побољшања статуса пензионера Србије, инсистирање код представника републичких органа власти за измену Закона о ПИО и усклађивање пензија у складу са инфлацијом и растом зарада, то јест враћање такозване „швајцарске формуле“, као законске обавезе за убудуће усклађивање пензија од нове године.
• Покретање иницијативе о повраћају умањених пензија. Односно, да се у адекватној законској процедури, усвоји законско решење по коме би се обештетили сви пензионери којима је умањивана пензија по основу “Закона о привременом уређивању начина исплате пензија“ у периоду 2014-2018. године. У овој иницијативи је изражена висока свест и одговорност пензионерске популације да то никако не би смело да угрози финансијску стабилност државе, а да модалитети решавања овог питања могу бити прецизирани кроз евентуални Програм о повраћају имовине пензионерима који би био прихватљив за оштећене пензионере и одржив за државу.
• Залагање за веће учешће у социјалном дијалогу, а посебно у већој заступљености представника пензионерске популације у државним и другим институцијама који се баве питањима положаја пензионера и старих лицa.

На скупу су разматрана и актуелна питања из рада удружења пензионера и размењене информације о односима са друштвено-политичким заједницама и њиховој бризи о најстаријима у својим подручјима деловања. Присутни су у потпуности подржали тежишне правце деловања Савеза пензионера Србије.

 ============================================================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Januar 2020

Predsednica Udruženja penzionera Banka poštanska štedionica Slobodanka - Ceca Ilic, pozdravila je  preko 100 prisutnih clanova i gostiju na redovnom godisnjem samofinansirajućem druzenju koje je ove godine organozovano u svecanom restoranu Doma vojske Srbije u Beogradu 23. januara 2020 godine

 U svom obracanju pozdravila je sve clanove ovog granskog Udruzenja, zaželela dobro zdravlje njima i njihovim porodicama. Pri tom je ukazala da Udruženje brine o svim svojim članovima, posebno uključujući one koji su bolesni i usamljeni. Udruženje je mesto gde se članovi mogu uvek okupljati i uključivati u brojne socijalno humanitarne, drustvene, kulturne, umetnicke i druge drustveno znacajne aktivnosti, da se angažuju i vole ono što rade. Penzioneri ne smeju da budu sami niti zaboravljeni. U Udruženju ostvaruju svoje želje, svoj hobi i sve ono što su u životu želeli, a da u toku rada nisu za to imali vremana

Posebno je istakla saradnju i brigu rukovodstva matične kuće Banka poštanska štedionica koja pruža podršku svim aktivnostima Udruženja. Pored toga Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić, je cesto prisutan u aktivnostima Udruženja realizujući svoju inicijativu o upućivanju vrednosnih rodjendanskih čestitki svim članovima Udruženja povodom dugogodišnjeg radnog doprinosa ovoj organizaciji.

Druženju je prisustvovalo i rukovodstvo Beogradskog pokreta trećag doba Dorćolijada sa dvanaest svojih članova  na čelu sa predsednikom Dušanom Maksimovićem, prof. Sa Beogradskim pokretom trećeg doba Dorcolijada Udruženje penzionera Banka poštanska štedionica ostvaruje visegodišnju plodnu saradnju kroz brojne zajedničke društvene i druge aktivnosti.

==========================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Potkategorije

Izložbe

Edukacija

© 2020 Flex. All Rights Reserved. Powered by Aplikko