Oktobar 2017

11. октобра 2017 Започели Креативни дани Дорћолијаде  у Кући Ђуре Јакшића, Скадарска 34, Београд

Отварена изложба радова Креативног атељеа Асоцијације спорта, здравља и културе Дорћолијаде ТРАГОМ ТАЛЕНТА 3 (ауторски пројекат Дањe Дорошки)

 

Изложба са радионицама траје од 11. до 19. октобра 2017. Учесници изложбе су водитељи радионица, волонтери у Креативном атељеу Асоцијације спорта, здравља и културе Дорћолијада, током 2017. Године. Позивамо младе и старије да се укључе у бесплатне радионице.

Одржано књижевно вече Дорћолијаде 12.10.2017

  ================================================= 

8.decembra 2016 SVECANO OTVORENA MEDJUGENERACIJSKA LIKOVNA IZLOZBA DORCOLIJADE U KUCI DJURE JAKSICA ``MASTA MOZE SVASTA`` UZ BROJNE UCESNIKE I GOSTE, KOJA TRAJE DO 02. JANUARA 2017.

 

29.decembra 2016. u 19 casova, u okviru trajanja Izlozbe RADOVA SA MEDJUGENERACIJSKE LIKOVNE KOLONIJE DORĆOLIJADE 2015 i 2016. organizovano je KNJIŽEVNO VEČE U KUCI DJURE JAKSICA. Gostovali su velikani književnosti  iz Kragujevca i Beograda Radenko Bjelanovic, Radmilo Ristic, Emilija Zivojinovic, Vidak Maslovaric, Predrag Bajo Likovic i Miljurko Vukadinovic. Zahvaljujemo svima koji su svojim prisustvom uvelicali ovaj dogadjaj.

U Muzickom programu prvog dana je gostovala Muzicka skola ``Josif Slavenski``. Profesorka klavira Marija Druzijanic i ucenica Milica Jovanovic - flauta, izvele su DEVIJEN -KONCERT U E-MOLU, Gabrijel Fore - Fantazija.

Drugog dana su gostovali  ucenici Muzičke škole ’’’Petar Konjović’’. Katarina Dakic - solo i Nikola Zugic, klavir izveli su numeru NON POSO DISPERARE. Mihailo Ostojic, na harmovici je izveo TOKATU. Masa Novakovic, klavir, izvela je SOPENA - MAZURKA.

Izvodjaci muzickog programa su doziveli burne ovacije nezapamceno velikog broja prisutnih. Po nasoj oceni U KUCI DJURE JAKSICA RODJENE SU NOVE MUZICKE ZVEZDE

CESTITAMO UMETNICIMA, KNJIZEVNICIMA I IZVODJACIMA MUZICKOG PROGRAMA NA DIVNOM KULTURNOM DOGADJAJU PRIREDJENOM BEOGRADJANIMA POVODOM PREDSTOJECIH NOVOGODISNJIH I BOZICNIH PRAZNIKA!

 

 

 

Decembar 2016 - Januar 2017

SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE 28.12.2016. U 19. ČAS. U KUĆI DJURE JAKŠIĆA, Skadarska 34 - Beograd

``MAŠTA MOŽE SVAŠTA’’

       ASZK DORĆOLIJADA U SARADNJI SA KUĆOM DJURE JAKŠIĆA ORGANIZUJE IZLOŽBU RADOVA SA MEDJUGENERACIJSKE LIKOVNE KOLONIJE DORĆOLIJADE 2015 i 2016 GODINE

                    Izložba traje od 28.12. do 02.01.2017 godine

Oktobar 2016

ZAVRSENI KREATIVNI DANI DORCOLIJADE - NEZAPAMCENA POSETA KUCI DJURE JAKSICA I IZLOZBI TRAGOM TALENATA 21.Oktobra 2016. SVAKODNEVNI PROGRAM UMETNICKIH RADIONICA KREATIVNOG ATELJEA DORCOLIJADE I KNJIZEVNIH VECERI REALIZOVAN JE DO 27. OKTOBRA 2016.

 

SVIM UMETNICIMA - INSTRUKTORIMA KREATIVNOG ATELJEA I NJENOM IDEJNOM TVORCU DANJI DOROSKI PREDSEDNIK ASOCIJACIJE SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE DORCOLIJADA DUSAN MAKSIMOVIC URUCIO JE ZAHVALNICE ZA PREGALACKI VOLONTERSKI RAD I DOPRINOS RAZVOJU LEPIH UMETNOSTI. POSEBNU ZAHVALNICU JE DANJA DOROSKI URUCILA AKADEMSKOM SLIKARU VLADIMIRU CURCINU ZA VOLONTERSKI ODRZANE RADIONICE SLIKANJA ULJEM NA PLATNU TOKOM VRELOG LETA 2016 GODINE.

KNJIZEVNO VECE 22. I 26.10.2016 POSETIO ZNATAN BROJ MLADIH I STARIJIH LJUBITELJA POEZIJE I DOBRE KNJIGE, A KNJIZEVNICIMA SU URUCENE ZAHVALNICE ZA UCESCE U KREATIVNIM DANIMA DORCOLIJADE 2016

              ===========================================================

Fotografijama sa godišnje izložbe Kreativnog ateljea 2016 želimo da Vas podsetimo na svrsishodnost kreativnog  umetničkog stvaranja i pozovemo da nam se pridružite.

=============================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

 IZLOŽBU  DORCOLIJADE ’’FLORA I FAUNA AUSTRALIJE’’  16. 10. 2018 SVECANO JE OTVORILA NJENA EKSELENCIJA - AMBASADORKA AUSTRALIJE U BEOGRADU GOSPODJA RUTH STEWART

ODRZANI KREATIVNI DANI DORĆOLIJADE 16 - 21. 10. 2018 U KUĆI DJURE JAKŠIĆA, BEOGRAD

IZLOZENI RADOVI SA MEDJUGENERACIJSKE LIKOVNE KOLONIJE DORĆOLIJADE SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA 2017 i 2018 GODINE KOJOJ JE GENERALNI SPONZOR AMBASADA AUSTRALIJE U BEOGRADU IZAZVALI VELIKU PAŽNJU JAVNOSTI

Predsednik Beogradskog pokreta treceg doba Dorcolijada, Dusan Maksimovic, prof., organizator ove znacajne kulturne manifestacije, pozdravio je sve ucesnike, goste i ostale prisutne koji su u izuzetnio  velikom broju dosli na otvaranje Kreativnih dana Dorcolijade i Izlozbe ciji je Generalni sponzor Ambasada Australije u Beogradu.

POSEBNO JE POZDRAVIO NJENU EKSELENCIJU - AMBASADORKU AUSTRALIJE U BEOGRADU GDJU. RUTH STEWART KOJA JE I PORED ZNACAJNIH OBAVEZA ODVOJILA VREME DA LICNO PRISUSTVUJE I OTVORI OVAJ ZNACAJNI KULTURNI DOGADJAJ U BEOGRADU. AMBASADA AUSTRALIJE JE PREPOZNALA ZNACAJ OVOG PROJEKTA I VEC DRUGU GODINU JE GENERALNI SPONZOR MANIFESTACIJE DORCOLIJADA SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TRECEG DOBA KOJA SE VEC SESTU GODINU ODRZAVA U BEOGRADU. ISTA MANIFESTACIJA JE NA REPUBLICKOJ OLIMPIJADI SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TRECEG DOBA OZNACENA KAO PRIMER DOBRE PRAKSE U NASOJ ZEMLJI.

Manifestaciji su prisustvovali i uzeli ucesce - Prof. Dr.Fadilj Eminovic, Gradski vecnik koji brine o razvoju kulture u Beogradu, Vladimir Jestratijevic, Gradski vecnik koji brine o ekoloskoj kulturi grada Beograda, Gdja Vanja Miskin, Predstavnik Saveza penzionera Srbije i clan naseg Udruzenja, Predstavnik GOP Beograda i Predsednik organizacionog odbora republicke Olimpijade sporta, zdravlja i kulture Velimir Milicic, Direktor Olimpijade Dragan Petkovski, predstavnik Info centra Evropske unije u Beogradu Marija Veruljevic, predstavnici Udruzenja penzionera Saveznog MUP-a, Udruzenja penzionera Banke postanske stedionice kao i predstavnici brojnih drugih opstinskih i granskih udruzenja penzionera, udruzenja treceg doba, organizacija invalida Beograda i mnogi drugi uvezeni gosti i posetioci.

VIDEO ZAPIS 1.-  IZLOZBA ‚‚FLORA I FAUNA AUSTRALIJE‚‚ 16.10.2018: 

https://youtu.be/F27Bl3a87To

VIDEO ZAPIS 2.- IZLOZBA ‚‚FLORA I FAUNA AUSTRALIJE‚‚ 16.10.2018: 

https://youtu.be/RR9XeK-TtxQ

Serbian Television Chicago USA  JE PORED OSTALIH SNIMALA OVAJ DIGADJAJ KOJI JE EMITOVALA ZA SVOJE GLEDAOCE U USA. NA NASU MOLBU POSLALA NAM JE DVA SNIMKA KOJA MOŽETE TAKODJE POGLEDATI PREKO LINKOVA:

http://srpskatelevizija.com/2018/11/02/kreativni-dani-dorcolijade-izlozba-flora-fauna-australije/

https://www.youtube.com/watch?v=Xlfcs-HpUuY&list=PLDga50DazDhp3pNGkAUfm_FTZdQMCTPBv


Ovde mozete pogledati i snimak reportaze RTS-a sa pete  DORCOLIJADE SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TRECEG DOBA IZ 2017 GODINE

https://youtu.be/Kl0unRthhDE

=================================================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

U OKVIRU KREATIVNIH DANA DORCOLIJADE UDRUZENJE PENZIONERA SAVEZNOG MUP-a ORGANIZOVALO JE KNJIZEVNO VECE U KUCI

DJURE JAKŠICA 17. OKTOBRA 2018

Knjizevno vece je pobudilo je veliki interes brojnih posetilaca i gostiju. Sve ucesnike i goste pozdravio je Dusan Maksimovic, Predsednik Udruzenja Dorcolijada, a Knjizevno vece je vodio Vladimir Kosutic Predsednik Komisije za drustvene aktivnosti Udruzenja penzionera Saveznog MUP-a

U prvom delu su nastupali knjizevnici Radiša Blagojevic, Dobrasin Jelic i Zivan Filipovic, sa svojom poezijom i prozom, a u drugom delu Branka Gostovic i Dobrasin Jelic sa HAIKI poezijom koji su pobrali burne aplauze brojnih posetilaca - ljubitelja knjizevnosti.

           U muzickom programu nastupao je gudacki trio ``POST ARCO``- violina prof. Zivojin Velimirovic, violina Nenad Mendelson i viola Aleksandra Jovanovic koji su svojim izvanrednim muziciranjem uvelicali ovaj znacajan kulturni dogadjaj u Beogradu.
====================================

18. 10. 2018 PROMOCIJA KNJIGE

Promocija knjige ‚‚Moji snovi‚‚ Gdje. Vladanke Vanje Miskin u okviru Kreativnih dana Dorcolijade 18. 10. 2018 pobudila veliko inetresovanje kod publike - ljubitelja lirske knjizevnosti. Knjizevno vece je znalacki vodio recenzent  Prof. Radiša Blagojevic, član Udruženja književnika Srbije. U svojoj recenziji izmedju ostalog kaže ‚‚Prvom zbirkom pesama ‚‚Moji snovi‚‚ autor uspešno i razdragano slavi radost življenja, ali i nostalgično i poučno opominje na praznine i tegobe zbog neuzvraćene ljubavi‚‚ ... ‚‚Pesme posvećene konkretnim životnim okolnostima odslikavaju stvaralačji mozaik autorkinog dodira sa ljudima i prirodom. One su kao grudve tuge i radosti‚‚...‚‚I ovom prilikom potvrdjeno je ustaljeno pravilo da ljubavne pesme pripadaju svim vremenima i da su osećanja bliska svima bez obzira na godine i podneblje‚‚...

Pesme pored autora kazivali i voditelj veceri Radisa Blagojevic, pesnik Mirjana lilic i knjizevnik Zivan Filipovic.

Poruka autorke svim čitaocima ove knige kao izvanredne lirske poezije:

‚‚SAMO ĆE LJUBAV, RAZUMEVANJE I TOLERANCIJA SPASITI ČOVEČANSTVO

========================================================================================================


 


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
© 2019 Flex. All Rights Reserved. Powered by Aplikko