OBAVESTENJE O OBUSTAVLJANJU BEOGRADSKE MINI OLIMPIJADE TREĆEG DOBA - VIII DORĆOLIJADE 2020

juni 2020

ИЗ ПОЗНАТИХ РАЗЛОГА ТЈ. ЗБОГ ПРОГЛАШЕНЕ ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

БЕОГРAДСКИ ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА ДОРЋОЛИЈАДА

ОБАВЕШТАВА СВЕ СВОЈЕ ЧЛАНОВЕ, ПРИЈАТЕЉЕ, ДОСАДАШЊЕ ВЕРНЕ

УЧЕСНИКЕ И ЉУБИТЕЉЕ СПОРТКО РЕКРЕАТИВНИХ АКТИВНОСТИ ДА ЈЕ

У 2020 ГОДИНИ ОБУСТАВЉЕНО ОДРЖАВАЊЕ

  БЕОГРАДСКЕ МИНИ ОЛИМПИЈАДЕ

ОСМЕ ДОРЋОЛИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА

Напомињемо да је Мини Олимпијада трећег доба БЕОГРАДСКА ДОРЋОЛИЈАДА јавно означена као пример добре праксе у нашој земљи.

Сви заједно ћемо победити ово зло које нас је снашло, пре свега кроз одговорно поштовање, од стране наше генерације преко 65 година старости, одлука државног врха Републике Србије које су засноване на препорукама наших најбољих стручњака у области епидемиологије.

Након укидања ванредног стања 6. маја 2020, као што је познато, у виду препорука и даље су на снази одређене мере опреза, јер је још увек неизвесно како ће се развијати и понашати сама епидемија. Неопходно је и даље пратити стање и као до сада придржавати се свих упутстава и препорука.

Подсећамо вас да је већ традиционална манифестација одржавана, предходних седам година, у месецу јуну на стадиону Фудбалског клуба Дорћол у  Београду који је и ове године био спреман да широм отвори своја врата трећем добу.

У оквиру спортско рекреативног такмичења под мотом ’’у здравом телу - здрав дух’’ реализована су спортско рекреативна такмичења трећег доба у дисциплинама: Пикадо, Фудбал - пенали на мале голове без голмана, Кошарка - слободно бацање лопте у кош и Шах и Боћање.

     Поред тога реализовани су допунски садржаји:

  • Јавни час фитнес вежби у природи, трећег доба и најмлађе популације
  • Традиционалан ДЕЧЈИ МАРАТОН ДОРЋОЛИЈАДЕ НА 20.000 МИЛИМЕТАРА под називом ’’Баке и деке уз бате и секе’`
  • Међугенерацијска ликовна колонија у природи

У последњих седам година кроз београдску манифестацију Дорћолијаде спорта, здравља и културе трећег доба укупно је обухваћено преко 600 екипа, са око 1.800 такмичара уз бројне посетиоце и госте из преко 80 општинских и гранских удружења пензионера, клубова и домова пензионера, друштава трећег доба и старих лица, организација црвеног крста, организација инвалида, геронтолошких центара и других друштава и организација које брину о трећем добу, организују програмске активности, врше њихову едукацију и сл., и др. из Београда и Србије као и гостију ван Србије.

Подсећамо вас да су до сада на манифестацији учествовале  екипе представника општинских и гранских удружења пензионера, друштава трећег доба, домова старих лица, организација инвалида и други као: Стари Град, Врачар, Савски Венац, Палилула, Вождовац, Чукарица, Раковица, Звездара, Нови Београд, Земун, Сурчин, Жарково, Сопот, Младеновац, Удружење пензионера здравствених радника града Београда, Удружење војних пензионера Старог Града и Палилуле, Банке поштанска стедионица, Народне банке Србије, Београдског водовода, ЈАТ-Технике, Клуб пензионера Електродистрибуције Београд, Удружење пензионера Термоелектране Обреновац ``Никола Тесла``, Клуб пензионера Ласте, Удружење пензионера Савезног МУП-а, пензионери Заштите плус, затим Геронтолошки центар града Београда, Геронтолоски домови Бежанијске Косе, Вождовца, Карабурме, општинских центара и клубова старих лица, волонтери трећег доба Црвеног крста, Хуманитарно друштво ‘’Хлеб живота’’, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, Градска организација слепих и слабовидих Београда, Београдски саховски клуб слабовидих ‘’Напредак’’, Градска организација глувих Београда, затим екипе трећег доба и удружења пензионера Новог Сада, Зрењанина, Панчева, Ковачице, Ковина, Новог Бечеја, Инђије, Крагујевца, Покрет трећег доба Ваљева, Клуб за стара лица Параћин, пензионери Великог Градишта, Неготина, Ужица, Сурдулице, Бујановца, Удружење пензионера - књижевника дијаспоре, Завичајно Удружење из Жегара и других удружења, а такође и наши гости – пензионери из Републике Српске, дијаспоре из Шведске и др.

На прошлогодишњој манифестацији спортско рекреативног такмичења трећег доба у 5 дисциплина учествовало је преко 250 учесника – такмичара трећег доба, 50 младих у оквиру традиционалне Међугенерацијске сарадње и преко 100 посетилаца и гостију. Најбољим такмичарима су уручене медаље, а победничким екипама у појединим спортским дисциплинама ПЕХАР ДОРЋОЛИЈАДЕ.

Сви малишани који учествују у Дечјем маратону Дорћолијаде на 20.000 милиметара добијају прве златне медаље у свом животу и надамо се им је то  подстрек за бављењем спортом.

Најбоље пласирани учесници освајају медаље и ПЕХАРЕ ДОРЋОЛИЈАДЕ У ТРАЈНО ВЛАСНИШТВО.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ, ОВИМ  ПУТЕМ, НА СВИМ ТЕЛЕФОНСКИМ ПОЗИВИМА И МЕЈЛОВИМА КОЈИМА СТЕ, И У ДАТИМ УСЛОВИМА, ИЗРАЗИЛИ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ОВОГОДИШЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ – НАШЕГ ФЕСТИВАЛА СПОРТА ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ.

СРДАЧНИ СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНИ ПОЗДРАВИ ИЗ УДРУЖЕЊА - БЕОГРАДСКИ ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА ДОРЋОЛИЈАДА СВИМ НАШИМ ЧЛАНОВИМА, ДОСАДАШЊИМ УЧЕСНИЦИМА ДОРЋОЛИЈАДЕ СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ, ПОСЕТИОЦИМА МАНИФЕСТАЦИЈЕ, НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА, СПОНЗОРИМА И ДОНАТОРИМА И ПОСЕТИОЦИМА НАШЕГ НАЈГЛЕДАНИЈЕГ ВЕБСАЈТА ТРЕЋЕГ ДОБА.

БУДИТЕ НАМ ЗДРАВИ - ВИДИМО СЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ!

 www.dorcolijada.com

        Председник БПТ

  

    Душан Максимовић, проф.

    Гундулићев Венац 41  11000 Београд

    www.dorcolijada.com

    E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
© 2020 Flex. All Rights Reserved. Powered by Aplikko