Sesta Dorcolijada

Beograd

Na otvorenim terenima FK „Dorćol“ u Beogradu 9. juna 2018 održano je Sesto sportsko-rekreativno takmičenje Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture treceg doba. Tradicionalna manifestacije sportsko rekreativnog takmicenja obuhvatila je preko 300 ucesnika - takmicara u disciplinama pikado, fudbal – penali na male golove bez golmana, košarka – slobodno bacanje, boćanje i šah. U okviru Medjugeneracijske saradnje okupilo se preko 50 mladih uz blizu 100 posetilaca i gostiju...

         

 

Manifestaciju su pozdravili Predsednik Beogradskog pokreta teceg doba Dorcolijada i autor manifestacije Dorcolijade - Dusan Maksimovic, prof., Predstavnik gradske opstine Stari Grad Nevenka Grozdanovic i Predsednik Organizacionog odbora Olimpijade sporta, zdravlja i kulture treceg doba  Velimir Miličić.

Šestu Dorcolijadu sporta, zdravlje i kulture treceg doba svecano je  otvorio predstavnik Generalnog sponzora - Ambasade Australije u Beogradu - Drugi sekretar Ambasade Mr. MARIS TEBECIS koji je burno pozdravljen od svih ucesnika i gostiju. Australija se preselila na Dorcol.  Mr. Maris je obisao sve punktove sportskih disciplina, u pojedinim se i sam okusao kao dobar sportista i ljubitelj fudbala.

Posebno se zadrzao na Medjugeneracijskoj likovnoj koloniji gde su slikari - pet talentovana ucenika srednjih škola, pet studenata likovnih akademija i pet slikara trećega doba radili slike na temu flora i fauna Australije. To je dokaz da kilometarska udaljenost ne moze potisnuti ideje koje su prepoznatljive na svim kontinentima.

    

  

                               OVDE MOZETE POGLEDATI GALERIJU FOTOSA SA SESTE DORCOLIJADE:

                                                      

 

Ovde mozete pogledati i snimak reportaze RTS-a sa pete  DORCOLIJADE SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TRECEG DOBA IZ 2017 GODINE

https://youtu.be/Kl0unRthhDE

                                               ================================================

 


Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
© 2020 Flex. All Rights Reserved. Powered by Aplikko