Juni 2017

ОДРЖАНА ПЕТА ДОРЋОЛИЈАДА

U Beogradu je na otvorenim terenima FK „Dorćol“ ispod Kalemegdana 10. juna 2017. održano je Peto sportsko-rekreativno takmičenje Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture treceg doba. Tradicionalna manifestacije sportsko rekreativnog takmicenja obuhvatila je preko 150 ucesnika – takmicara u disciplinama pikado, fudbal – penali na male golove bez golmana, košarka – slobodno bacanje, boćanje i šah. U okviru Medjugeneracijske saradnje okupilo se i preko 50 mladih uz blizu 100 posetilaca i gostiju.

Manifestaciju su pozdravili Predsednik organizacionog odbora Dorcolijade Dusan Maksimovic, prof., Predstavnik gradske opstine Stari Grad Andrej Belinger i predstavnik Saveza penzionera Srbije Vanja Miskin.

Petu Dorcolijadu sporta, zdravlje i kulture treceg doba svecano je  otvorio predstavnik Generalnog sponzora – Ambasade Australije u Beogradu – Sef Misije i Zamenik Ambasadora Mr. Glenn Morrison koji je burno pozdravljen od svih ucesnika i gostiju. Australija se preselila na Dorcol.  Mr. Morrison je obisao sve punktove sportskih disciplina, u pojedinim se i sam okusao pokazujuci znake dobrog sportiste. Posebno se zadrzao na Medjugeneracijskoj likovnoj koloniji gde su slikari – pet talentovana ucenika srednjih škola, pet studenata likovnih akademija i pet slikara trećega doba radili slike na temu flora i fauna Australije. To je dokaz da kilometarska udaljenost ne moze potisnuti ideje koje su prepoznatljive na svim kontinentima.

Pogledajete snimak reportaze RTS-a TRECE DOBA  – DORCOLIJADA 2017

https://youtu.be/Kl0unRthhDE

Izveden je Javni čas fitnes vežbi žitelјa trećeg doba, predškolaca i omladine. U okvuru programa organizovana je Međugeneracijska slikarska kolonija uz ucešće pet talentovanih ucenika srednjih škola, pet studenata likovnih akademija i pet slikara trećega doba na temu Flora i fauna Australije

Po lepom, sunčanom danu i u dobrom raspoloženju Program je otvoren javnim časom fitnes vežbi žitelja trećeg doba, omladine i predškolaca.  Najvecu paznju ucesnika i gostiju privukao je Međugeneracijski dečji maraton na 20.000 milimetara pod sloganom „Bake i deke uz bate i seke“ u kome je ucestvovalo 25 malisana do 7 godina starosti. Svi učesnici maratona dobili su zlatne medalje, bez obzira na plasman, sportske majice N sporta i decje knjige.

Na zatvaranju sportsko-rekreativnog takmičenja proglašene su pobedničke ekipe uz dodelu medalja i pehara „Dorćolijade“ i zatim je organizovano druženje učesnika takmičenja i gostiju uz muzicki program, lanc pakete i Zajecarsko pivo.

OVDE MOZETE POGLEDATI GALERIJU FOTOSA SA PETE DORCOLIJADE:

Na Petoj Dorcolijadi sporta, zravlja i kulture treceg doba ucestvovali su  predstavnici opštinskih i granskih udruženja penzionera, društava treceg doba, domova starih lica, organizacija invalida i dr. iz Staroga Grada, Savskog Venca, Vracara, Vozdovca, Zvezdare, Palilule, Cukarice, Mladenovca, Zrenjanina, Kovacice, Kovina, Udruzenje penzionera zdravstvenih radnika Beograda, Udruzenje penzionera Banka postanska stedionica, Udruzenje penzionera Beogradskog vodovoda, Udruzenje penzionera Saveznog MUP-a, Udruzenje penzionera JAT-Tehnike, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, Organizacija gluvih Beograda, Organizacija Crvenog krsta Savskog Venca, Klub penzionera Lasta, Udruzenje penzionera – knjizevnika dijaspore, Beogradski sahovski klub slabovidih “NAPREDAK“ i Humanitarno drustvo “Hleb zivota“. Kap i ranijih godina na manifestaciji su ucestvovale i ekipe Republike Srpske koje su pozdravljene burnim aplauzom od svih prisutnih.

Rezultati takmičenja

Organizacioni odbor sportsko rekreativnih aktivnosti je konstatovao da je na takmičenju  Peta Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture treceg doba održanom u Beogradu 10. Juna 2017 godine prisustvovalo preko 250 ucesnika, posetilaca i gostiju.

Takmičenje je realizovano u pet sportskih disciplina i to: Pikado, Fudbal – penali na male golove bez golmana, Kosarka – slobodno ubacivanje lopte u koš, Bocanje i Šah.  Najboljima su uručeni pehari, zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Na osnovu sudijskih odluka za svaku pojedinačnu sportsku disciplinu koje su evidentirane u takmičarskim knjižicama Organizacioni odbor proglašava da su ostvareni sledeći rezultat

PIKADO

Prvo mesto – pehar i zlatne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera Savezni MUP

Drugo mesto – srebrne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera sportski klub Mladenovac

Trece mesto – bronzane medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera opstine Kovin

                                                                                   FUDBAL

Prvo mesto – pehar i zlatne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera Savezni MUP

Drugo mesto – srebrne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera sportski klub Mladenovac

– srebrne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera Postanska stedionica

Trece mesto – bronzane medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera opstine Zrenjanin

                                                                                   KOSARKA

Prvo mesto – pehar i zlatne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera sportski klub Mladenovac

Drugo mesto – srebrne medalje osvojila je ekipaUdruzenja penzionera Savezni MUP

Trece mesto – bronzane medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera Beogradski vodovod

                                                                                  BOCANJE

Prvo mesto – pehar i zlatne medalje osvojila je ekipa penzionera zavicajnog udruženja Žegar

Drugo mesto – srebrne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera JAT – Tehnika

Trece mesto – bronzane medalje osvojila je ekipa penzionera Republike Srpske

                                                                                  SAH

Prvo mesto – pehar i zlatne medalje osvojila je ekipa Udruzenja penzionera Savezni MUP

Drugo mesto – srebrne medalje osvojila je ekipa penzionera Republike Srpske

Trece mesto – bronzane medalje osvojila je ekipa treceg doba Crvenog krsta Savski Venac

                  ====================================================