ФЕБРУАР 2024

14.фебруара 2024. године, у препуној великој дворани Дома омладине, одржано је Друго посело трећег доба у организацији Удружења ”Покрет трећег доба Београда”, а у сарадњи са Савезом пензионера Србије и Градском организацијом пензионера Београда.

На почетку Посела посетиоцима се обратио председник Савеза пензионера Србије Проф.др Андреја Савић. Истакао је да је одржавање оваквих приредби лепа прилика да пензионери и други припадници трећег доба Београда проведу лепо вече уз пригодан културно-уметнички програм.

Посетиоце је поздравио и председник Покрета трећег доба Београда и домаћин Посела Владимир Јестратијевић.

У двочасовном програму учествовали су Дечији хор Радио-телевизије Србије, Глумац Милан Цаци Михаиловић, вокални солисти Анђелка Говедаровић, Добрила Чабрић, стара 96 година и Славко Чупић, вокална група ”Огрлица од бисера”, дечија школа фолклора ”Лира”, ветеранска група КУД”Димитрије Котуровић”, солиста на гуслама Тамара Ристић, стара 19 година, афористичар Живко Кулић и други.

 

                

Водитељи програма били студенти глуме Факултета драмских уметности у Београду.

Организатори Посела су се захвалили Дому омладине на бесплатном уступању велике сале, као и учесницима у програму, који су се одрекли хонорара.

Општа оцена посетилаца и извођача је да је

ДРУГО ПОСЕЛО ТРЕЋЕГ ДОБА

изванредно организовано и да су провели једно пријатно и незаборавно вече.

                        ………………………………………………………………………………………………………..