Прва београдскa Oлимпијадa спорта, здравља и културе пензионерa на Ади Циганлији

6.09.2022

Градоначелник Београда Александар Шапић отворио је на Ади Циганлији Прву београдску олимпијаду спорта, здравња и културе пензионера и том приликом поручио да ће Град Београд учинити све да нашим најстаријим суграђанима „трећег доба” буде што мирније и безбедније, уз многобројне активности и дружења.

“У времену у коме живимо често заборављамо на наше најстарије, а и њима је некад потребно друштво и пажња. Док сам био на челу општине Нови Београд највише сам волео да проводим време са нашим најстаријим суграђанима јер они имају посебну позитивну енергију, енергију ентузијазма и живота. Када би њихову енергију имали људи моје генерације и нешто млађи, мислим да би нам свима било много боље у животу и да бисмо много више ствари успевали да урадимо. Зато мислим да су овакве манифестације добре, а и сам сам пуно пута на Новом Београду организовао многобројне излете, разне акције, дружења, као и програме који су наменски посвећени само пензионерима. Такви догађаји су увек били најпосећенији и увек је ту била најлепша атмосфера – рекао је Шапић.

Он је додао да нема разлога да се организација таквих догађаја не настави и на територији целог града, мада је, како је нагласио, доста тога и до сада урађено“.

“Према информацијама које сам добио, у последњих пар година отворен је велики број клубова за пензионере и доста је уложено у ту област, али мислим да нашим најстаријима и људима „трећег доба” никада довољно не можемо да се одужимо за све што су током свог радног века учинили за нас и за наш град. Зато ћемо дати све од себе да београдским пензионерима обезбедимо што лепше пензионерске дане“ – рекао је Шапић.

Изразио је наду да ће све протећи у најбољем реду јер се Град потрудио да учесницима олимпијаде обезбеди најбоље услове да се лепо друже. Позвао је све наше суграђане да посете ову манифестацију, додајући да је Ада Циганлија рај за рекреативце и професионалце.

Председница Градске организације пензионера Београда и чланица Градског већа Ружица Белановић уручила је овом приликом посебну плакету градоначелнику Александру Шапићу.

У оквиру олимпијаде, у којој учествује близу 250 пензионера, петочлане екипе такмичиће се у пет дисциплина: штафетно брзо ходање, фудбал, кошарка, пикадо и шах.

ЕКИПА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА САВЕЗНОГ МУП-а НА ТАКМИЧЕЊУ

ПРВЕ БЕОГРАДСКЕ МИНИ ОЛИМПИЈАДЕ СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ 2022

ГОДИНЕ

ОСВОЈИЛА, ОД 40 ЕКИПА КОЈЕ СУ УЧЕСТВОВАЛЕ НА ТАКМИЧЕЊУ,

СВEУКУПНО ПРВО МЕСТО 

РАЧУНАЈУЋИ РЕЗУЛТАТЕ У СВИМ СПОРТСКИМ ДИСЦИПЛИНАМА

 

 

Уредништво сајта честита победницима!

Догађају су присуствовали и председник Савеза пензионера Србије Проф. др. Андреја Савић,

заменица градоначелника Весна Видовић, чланови Градског већа Вук Мирчетић, Виолета Филип и Игор Мушић, градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић и

директор ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић.

Gallery not found.