APRIL 2023

BLIC – VESTI

Sporazum o saradnji JP “Srbijašume” i Saveza penzionera Srbije: Za penzionere bolji uslovi snabdevanja ogrevnim drvetom

Vd. direktora JP „Srbijašume“ Igor Braunović i predsednik Saveza penzionera Srbije prof. dr Andreja Savić potpisali su Sporazum o saradnji JP „Srbijašume“ i Saveza penzionera Srbije koji zastupa interese 169 udruženja penzionera opština, gradova i pokrajina. Sporazum je potpisan 11. aprila 2023. godine u poslovnom klubu „Košutnjak“.

Uzimajući u obzir aktuelnu energetsku i ekonomsku situaciju, Javno preduzeće za gazdovanje šumama „Srbijašume“ kao društveno odgovorno preduzeće, ovim sporazumom će definisati uslove snabdevanja ogrevnim drvetom čime će uticati na poboljšanje položaja i standarda naših najstarijih sugrađana u društvu.

Igor Braunović je prilikom potpisivanja Sporazuma izjavio: „Mi ćemo gledati da u što kraćem roku odgovorimo, kao što smo i predhodnih godina uspevali, na sve zahteve, bar što se tiče penzionera, invalida i ratnih boraca“.

Istakao je da će cena ogrevnog drveta za građane i ove godine biti 5.200 dinara. V. d. direktora JP “Srbijašume“ se osvrnuo i na veštačku krizu koja je napravljena prošle godine i dodao da je već početak jeseni pokazao da ogreva ima dovoljno.

„Biće dovoljno i za fabrike peleta“, istakao je direktor Braunović i dodao:“Vreme nam ide na ruku, malo je april krenuo kako ne valja, ali su prva tri meseca jedna od najjačih što se proizvodnje tiče od kad postoji Javno preduzeće Srbijašume“.

Ovom prilikom je direktor JP “Srbijašume“ Igor Braunović zamolio građane da ne nasedaju na provokacije jer je ogreva bilo i biće. Obećao im je da mogu da budu mirni i da mogu da se prijave u svim gazdinstvima širom Srbije i zaključio da ne postoji ni jedan jedini razlog da drveta ne bude, niti da bude skupo kao prošle godine.

                        =======================================================