OKTOBAR 2018.

ODRZANI KREATIVNI DANI DORĆOLIJADE 16 – 21. 10. 2018

U KUĆI DJURE JAKŠIĆA, BEOGRAD

OTVORENA IZLOZBA “FLORA I FAUNA AUSTRALIJE“ NA KOJOJ SU IZLAGALI SLIKARI, CLANOVI NASEG UDRUZENJA I GOSTI, KAO I

ODRZNO KNJIZEVNO VECE 17. 10. 2018.

 IZLOŽBU  ’’FLORA I FAUNA AUSTRALIJE’’ 16. oktobra 2018. SVECANO JE OTVORILA NJENA EKSELENCIJA – AMBASADORKA AUSTRALIJE U BEOGRADU

GOSPODJA RUTH STEWART


Predsednik Beogradskog pokreta treceg doba – Dorcolijada, Dusan Maksimovic, prof., organizator ove znacajne kulturne manifestacije, pozdravio je sve ucesnike, goste i ostale prisutne koji su u izuzetnio  velikom broju dosli na otvaranje Kreativnih dana Dorcolijade i Izlozbe ciji je Generalni sponzor Ambasada Australije u Beogradu.

Manifestaciji prisustvovali i uzeli ucesce – Prof. Dr.Fadilj Eminovic, Gradski vecnik koji brine o razvoju kulture u Beogradu, Vladimir Jestratijevic, Gradski vecnik koji brine o ekoloskoj kulturi grada Beograda i clan naseg Udruzenja, Predstavnik Saveza penzionera Srbije Gdja. Vanja Miskin, Predstavnik GOP Beograda i Predsednik organizacionog odbora republicke Olimpijade sporta, zdravlja i kulture Velimir Milicic, Direktor Olimpijade Dragan Petkovski, predstavnik Info centra Evropske unije u Beogradu Marija Veruljevic, predstavnici Udruzenja penzionera Saveznog MUP-a, Udruzenja penzionera Banke postanske stedionice, predstavnici brojnih drugih opstinskih i granskih udruzenja penzionera i treceg doba i mnogi drugi uvezeni gosti i posetioci.

IZLOZENI RADOVI SA MEDJUGENERACIJSKE LIKOVNE KOLONIJE DORĆOLIJADE SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA 2017 i 2018 GODINE, KOJOJ JE GENERALNI SPONZOR AMBASADA AUSTRALIJE U BEOGRADU, IZAZVALI VELIKU PAŽNJU KAKO DOMACE TAKO I STRANE JAVNOSTI

VIDEO ZAPIS 1.-  IZLOZBA ‚‚FLORA I FAUNA AUSTRALIJE‚‚ 16.10.2018: 

https://youtu.be/F27Bl3a87To

VIDEO ZAPIS 2.- IZLOZBA ‚‚FLORA I FAUNA AUSTRALIJE‚‚ 16.10.2018: 

https://youtu.be/RR9XeK-TtxQ

Serbian Television Chicago USA  JE PORED OSTALIH SNIMALA OVAJ DIGADJAJ KOJI JE EMITOVALA ZA SVOJE GLEDAOCE U USA. NA NASU MOLBU POSLALA NAM JE DVA SNIMKA KOJA MOŽETE TAKODJE POGLEDATI PREKO LINKOVA:

http://srpskatelevizija.com/2018/11/02/kreativni-dani-dorcolijade-izlozba-flora-fauna-australije/

https://www.youtube.com/watch?v=Xlfcs-HpUuY&list=PLDga50DazDhp3pNGkAUfm_FTZdQMCTPBv

=================================================================

…..